Migdałowo – jaglany budyń

przepis na budyń z kaszy jaglanej i migdałówOdkąd rozpoczęłam przygodę ze zdrowym odżywianiem, kasza jaglana została stałym składnikiem mojego codziennego menu.

Doskonała na przeziębienie, na oczyszczenie organizmu, na piękną cerę, na odchudzanie ….  Oj mogłabym tak długo wymieniać jej drogocenne zalety, przeczytaj TU Ja natomiast zabieram się do przygotowania fantastycznego budyniu, za którym moi domownicy przepadają.

          Składniki:

-   1 szkl. ugotowanej kaszy jaglanej
-   4 – 5 daktyli ( sparzyć wrzątkiem 5 min. )
-   2 łyżki zmielonych migdałów
-   1 banan ( opcjonalnie )
-   1/2 szkl. przegotowanej chłodnej wody ( poj. 200 ml. )

Przygotowanie budyniu jest banalnie proste. Wszystkie składniki wkładam do blendera miksuję do uzyskania konsystencji budyniu. Wkładając do salaterek na wierzchu możemy położyć kleksik domowej konfitury.
Tym którzy się wahają i tym co odłożyli pomysł kaszy na później, zachęcam.

PYCHOTA :)

 



3 odpowiedzi na „“Migdałowo – jaglany budyń””

  1. Olive pisze:

    Trafiłam na Pani bloga przez bloga Elizy. Świetny przepis, ja na śniadanie jem kaszę jaglaną z płatkami owsianymi na mleku kokosowym, ale wypróbuję również budyń :)

  2. Barbara pisze:

    Olive witaj na moim blogu.Koniecznie musisz go przygotować jest bardzo odżywczy.Pozdrawiam :)

  3. klaudia pisze:

    Ekstra przepis! Muszę koniecznie wypróbować

Dodaj komentarz